Mataró Notícies

Descartada l’opció que Mataró torni a connectar-se en tren amb l’aeroport del Prat

Descartada l’opció que Mataró torni a connectar-se en tren amb l’aeroport del Prat

Sergi Ruiz

És impossible connectar Mataró amb l’aeroport del Prat sense una gran inversió. Així li ha confirmat aquest matí a l’alcalde de Mataró, David Bote, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font. El motiu esgrimit per Font és que les vies que arriben a Plaça Catalunya no poden enllaçar amb les que arriben a l’aeroport. Per poder modificar aquesta infraestructura serien necessaris, segons ha explicat l’alcalde als micròfons de Mataró Ràdio, al voltant de 400 milions d’euros. D’aquesta manera, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha ratificat el contingut de la carta signada pel mateix Font i el director general de Mobilitat, Pere Padrosa, en què s’especificava que és tècnicament molt complicat que es torni a enllaçar Mataró amb l’aeroport del Prat.

Després de la impossibilitat tècnica de connectar Mataró amb l’aeroport del Prat, el consistori mataroní treballarà per aconseguir un sistema tarifari més just per la ciutat. De fet, s’ha arribat a l’acord de seguir debatent properament sobre el nou sistema canvi de model que substitueixi l’actual model de zones per un de kilometratge.

Un altre dels temes que estava sobre la taula per la reunió d’aquest matí era l’adhesió de Mataró a la targeta verda metropolitana. Un tema que finalment no s’ha tractat durant la trobada, ja que Bote prefereix tractar-lo primer amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).