Mataró Notícies

Carmina Pinya: "A Mataró matenim l'oferta de places de P3 i augmentem les d'ESO"

imatge d'arxiu

Carmina Pinya: "A Mataró matenim l'oferta de places de P3 i augmentem les d'ESO"

Anna Gual

Mataró mantindrà la mateixa oferta de grups de P-3 pel curs 2017-18, mentre que guanya 5 línies d’ESO, les 3 del nou institut Cinc Sénies i dues més a l’Institut Laia L’Arquera. Amb aquesta oferta s’obrirà la preinscripció escolar pel proper curs. A Mataró la demanada de places d’ESO ha obligat a l’obertura d’aquestes 5 línies, mentre que a P3, tot i que finalment s’ha decidit no tancar cap línia, el padró és inferior a les places que s’ofereixen. La petició, per tant, que feia l’Escola Angeleta Ferrer de poder tenir una segona línia de P-3 per aquest proper curs quedaria desestimada. Tot i així, un cop fetes les preinscripcions i analitzant la demanda que té cada centre no es descarta que es pugui fer una redistribució de les línies de P3. Aquest procés però, només es podria fer arribant a un acord amb els centres i el municipi.  

Una altra de les novetats per aquest curs 2017-18 serà la reducció de les ràtios en els centres considerats “d’alta complexitat”. A l’ESO hi hauran 30 alumnes per classe amb excepcions de 27, mentre que a P3 les ràtios seran de 25 excepte en certes excepcions on hi hauran 22 alumnes per classe. Aquest és un acord al que van arribar Serveis Territorials i les entitats municipalistes i es un dels canvis plantejats per aquest proper curs escolar.

En el global de la Comarca del Maresme es guanyen 3 línies de P3, una a Montgat, una altra a Palafolls i una tercera a Cabrils. Pel que fa a línies d’ESO se’n guanyen dues. En total a la comarca s’oferten 4.529 places de P3 i 5274 places d’ESO.