Mataró Notícies

CiU guanya a set barris de la ciutat i el PSC s'imposa als cinc verals restants

CiU guanya a set barris de la ciutat i el PSC s'imposa als cinc verals restants

Eli Solsona

Després d’haver guanyat a tots els barris excepte Cerdanyola Sud el 2010, Convergència i Unió ha perdut pistonada respecte els comicis de fa dos anys i ara s’ha imposat a set dels dotze barris de la ciutat: el Centre, Eixample, Cirera, Palau Escorxador, Peramàs, Rocafonda i Vista Alegre. CiU ha tret els millors resultats als seus feus tradicionals (Centre i Eixample), on ha escombrat la resta de forces polítiques: ha obtingut pràcticament la meitat dels sufragis i ha deixat la segona força (ERC) a molta distància. Els pitjors resultats els ha obtingut a La Llàntia, on han caigut fins a la quarta posició (per darrere de PSC, PP i C’s).

Tot i baixar dos punts percentuals respecte el 2010, els socialistes han recuperat la primera posició en alguns barris que s’havien “rendit” als nacionalistes fa dos anys com és el cas de La Llàntia, Molins-Torner i Pla d’en Boet o Cerdanyola Nord i Sud (en aquest últim veral és a l’únic barri on el PSC es va imposar el 2010). El PSC ha tret els millors resultats Cerdanyola Sud i Nord (un 29,45% i un 23,8%) i, els pitjors, al Centre i Eixample. De fet al Centre el PSC ha quedat relegat a la sisena posició i, a l’Eixample, a cinquena posició.

El PP, que ha obtingut els millors resultats de la seva història, ha aconseguit entre el 15 i el 20% dels sufragis a pràcticament tots els barris. Els millors resultats els ha tret a Cerdanyola Sud i a La Llàntia, on han estat segona força; i els pitjors al Centre i l’Eixample, on han obtingut el 6,67% i el 8,81%, respectivament.

Esquerra Republicana ha doblat resultats respecte fa dos anys i s’han recuperat els seus feus tradicionals. Al Centre han obtingut prop del 20% dels sufragis i han estat segona força i, a l’Eixample, han aconseguit recuperar la segona posició amb el 16,48% dels vots. Els pitjors resultats els han tret a Cerdanyola Sud i a La Llàntia (un 4,1% i un 5,39%, respectivament).

ICV-EUiA ha obtingut entre el 8,2% i l’11,5% dels sufragis a tots els barris. Els ecosocialistes, que han recuperat posicions respecte el 2010, han obtingut els millors resultats al Pla d’en Boet (11,57%) i, els pitjors, a l’Eixample (8,2%).

Ciutadans ha obtingut els millors resultats a La Llàntia, on amb un 16,5% dels vots han estat tercera força. Els pitjors els han obtingut al Centre, on només han aconseguit un 3,36% del suport.

La CUP ha tret els millors resultats al Centre (5,46%) i a l’Eixample (4,02%) i, els pitjors, a La Llàntia (1,4%) i Cerdanyola Sud (1,52%).

Pel que fa a la participació, on més se n’ha registrat ha estat al Centre (78%), l’Eixample (77,22%), Peramàs (72.57%) i Vista Alegre (72,24%). Aquests quatre verals han superat el 70% i, per tant, han estat per sobre de la mitjana de la ciutat. A l’altra cara de la moneda hi trobem Cerdanyola Nord (63,52%) i Cerdanyola Sud (63,59%).