Mataró Notícies

El PP vol endurir les penes als multireincidents i incorporar la "presó perpètua revisable"

El PP vol endurir les penes als multireincidents i incorporar la "presó perpètua revisable"

Eli Solsona

El PP vol reformar el codi penal i endurir les penes dels delinqüents multireincidents per acabar, entre d’altres, amb els robatoris silenciosos. La diputada Dolors Montserrat considera “inadmissible” que algú que cometi un delicte pugui ser detingut diverses vegades sense que li caigui cap pena de presó perquè això, a part de desmotivar les forces de seguretat, dóna la imatge que Espanya és un “paradís delictiu”. Montserrat, sota el lema “qui la fa, la paga”, aposta per un enduriment del codi penal que permeti acabar amb aquesta multireincidència.

A més, els populars també volen introduir la presó perpètua revisable en els casos de violació, assassinat, assassinat amb violació i terrorisme. Volen assegurar-se que aquests casos es compleixen íntegrament els 20 anys de presó sense permisos i, un cop complerta la pena, si el delinqüent no compleix els requisits necessaris, poder allargar la pena 5 anys més.

Aquestes dues són algunes de les iniciatives que té el PP per reformar la justícia. La diputada Dolors Montserrat considera que cal actualitzar la justícia i adaptar-la al segle XXI. Entre d’altres coses, caldria unificar el programa informàtic perquè qualsevol jutjat sàpiga les causes pendents que té un ciutadà. Més enllà d’això, però, els populars plantegen una reforma a fons del sistema judicial que passaria necessàriament per la despolitització del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Constitucional. Segons Montserrat, és l’única manera perquè els ciutadans recuperin la confiança en la justícia.

Dolors Montserrat també ha explicat que tenen previst de reformar el Codi Civil perquè, en els casos de divorci, es prioritzi la custòdia compartida.

La diputada ha fet aquesta roda de premsa acompanyada del candidat del Maresme del PP, José Manuel López.