Mataró Notícies

Dolors Camats (ICV-EUiA) reclama el dret a l'autodeterminació de Catalunya

Dolors Camats (ICV-EUiA) reclama el dret a l'autodeterminació de Catalunya

Eli Solsona

Iniciativa reclama el dret a l’autodeterminació de Catalunya. En un acte de campanya electoral celebrat a Mataró, la portaveu ecosocialista al Parlament, Dolors Camats, ha explicat que l’autodeterminació pot ser un punt de trobada entre federalistes, autonomistes i independentistes on “tothom s’hi podria sentir còmode”. Camats considera que les relacions entre Catalunya i Espanya es van trencar en el moment en què el Tribunal Constitucional va “rebregar” l’estatut. Per l’ecosocialista, l’autodeterminació és un dret exigible i reconegut per l’estat i que tindria encaix tant a la Constitució com a l’Estatut.

Camats ha afegit que Catalunya necessita recuperar la dignitat i que, per aconseguir-ho, no n’hi ha prou només amb el pacte fiscal que reclama Convergència i Unió. Pels ecosocialistes, cal recuperar els principis del catalanisme popular i que els drets nacionals han d’anar, necessàriament, de la mà dels drets socials. També ha explicat que Iniciativa aposta per un concert econòmic solidari.

La portaveu al Parlament ha estat acompanyada de la candidata del Maresme d’Iniciativa, Noe Ayguasenosa. L’acte s’ha celebrat al passeig del Callao, davant de l'escultura "Camí del Nord", l’inici de la ruta de l’exili.