Mataró Notícies

Coscubiela acusa CiU de ser "còmplice de les polítiques especulatives"

Coscubiela acusa CiU de ser "còmplice de les polítiques especulatives"

Eli Solsona

El candidat d’ICV-EUiA, Joan Coscubiela, considera que cal “desemmascarar” Convergència i Unió, a qui acusa d’estar “intentant amagar” que és “còmplice de les polítiques especulatives”. Pel líder ecosocialista, els nacionalistes han afavorit l’especulació perquè han contribuït a rebaixar els impostos als més rics i ha afavorit lobbies com constructores concessionàries d’autopistes. Durant el míting central d’Iniciativa a Mataró, Coscubiela ha carregat repetidament contra la federació nacionalista perquè, a parer seu, està “estafant el país” perquè defensa aquestes apostes polítiques “en nom de Catalunya”.

Coscubiela també ha reivindicat els serveis socials i la necessitat de preservar una sanitat i una educació públiques de qualitat. Per Iniciativa, es pot sortir de la crisi sense retallar l’estat del benestar. Considera que els drets socials són “patrimoni” i també un gran “jaciment d’ocupació”. Coscubiela ha sentenciat que “els països més forts també són els que tenen els sistemes públics més forts” i “els que estan sortint millor de la crisi”.

El líder d’Iniciativa també ha tingut unes paraules d’agraïment a Romuald Grané, històric militant de la formació, per la feina feta al llarg de la seva vida. L’ha posat com a exemple de persona que ha “dinamitzat tot el teixit social de Mataró”, que “ha fet política amb els ciutadans” i “al servei de la gent”. Durant aquest acte, celebrat a la Nau Minguell, també hi ha intervingut la candidata del Maresme, Noe Ayguasenosa, i el regidor de Sant Adrià del Besós i també candidat, Gregorio Belmonte.