Mataró Notícies

CiU acusa el PSC de fer una llista per "ser més PSOE a Catalunya i menys PSC a Madrid"

CiU acusa el PSC de fer una llista per "ser més PSOE a Catalunya i menys PSC a Madrid"

Eli Solsona

El candidat de la federació nacionalista, Josep Antoni Duran i Lleida, va carregar durament contra els socialistes i contra la seva candidata, Carme Chacon, durant el míting central de campanya celebrat a l’auditori del TecnoCampus. Pel democristià, la C del PSC és una C de “callats” perquè, segons sentencia, els socialistes no han obert mai la boca a l’hora de defensar els interessos de Catalunya a Madrid. Per Duran, el silenci ha acompanyat els socialistes durant tota la legislatura i, ara, han fet una llista per ser “més PSOE a Catalunya i menys PSC a Madrid”. El candidat de CiU també va fer referència a unes declaracions del PSC que va acusar CiU de mariachis i va assegurar que “més val ser mariachis per defensar Catalunya que palmeros del PSOE”.

Duran i Lleida també va acusar els socialistes de ser els responsables d’haver trinxat l’economia i d’haver provocat les retallades, i va demanar el vot a tots aquells qui vulguin votar el PP per castigar el PSOE. El candidat nacionalista va alertar que Catalunya no pot contribuir a una hipotètica majoria absoluta del PP i va recordar que CiU és l’única força catalanista que tindrà grup parlamentari a Madrid per defensar els interessos de Catalunya i aconseguir un nou pacte fiscal. Duran va demanar a tots els catalans que votin pensant amb el cap, amb el cor i amb la butxaca.

Al míting central de CiU al Maresme, celebrat en un auditori del TecnoCampus que va quedar petit per a l’ocasió, també hi van intervenir el candidat del Maresme al Congrés, Josep Sánchez Llibre, la candidata al senat i alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i l’alcalde de Mataró, Joan Mora.