Mataró Notícies

Chacón alerta que s'acosta "un tsunami brutal, blau, que ho pot governar tot"

Chacón alerta que s'acosta "un tsunami brutal, blau, que ho pot governar tot"

Eli Solsona

La candidata del PSC, Carme Chacón, ha alertat des de Mataró que s’acosta un “tsunami brutal, blau” d’un partit que “ho pot governar tot” i demana a la Catalunya socialista que vagi en massa a les urnes aquest proper diumenge per demostrar que les enquestes poden quedar "en paper mullat". La cap de llista dels socialistes catalans ha agraït la feina feta a José Luis Rodríguez Zapatero i ha advertit que, si guanya el PP, Catalunya i Espanya faran un pas enrere. Chacon considera que amb un govern de la dreta més “carrinclona i rància” es perdran els avenços socials i es posaran en joc la sanitat i l’escola pública. Ha recordat que, el 2008, els 25 diputats del PSC van ser decisius per la victòria del PSOE a Espanya i, per tant, ara també poden “aturar la dreta”.

Carme Chacón ho ha dit al míting central de campanya al Maresme davant de 400 persones al Foyer del Tecnocampus. Un míting on també hi ha intervingut el candidat del Maresme, Joan Rangel, que ha carregat  durament contra el cap de llista de CiU. Josep Antoni Duran i Lleida, durant el míting de la federació a Mataró celebrat aquest passat dissabte, va dir que els socialistes han fet una llista per ser “més PSOE a Catalunya i menys PSC a Madrid”. Rangel ha respost a Duran acusant-lo de ser un “espanyolista vergonyant que s’amaga darrere mil senyeres” i d’estar esperant que mani el PP per “tenir un ministeri a canvi dels favors prestats”.

Al míting central del PSC a la comarca també hi ha intervingut l’exalcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, que ha tret pit de la feina feta pel seu govern posant com a exemple el TecnoCampus, ha carregat contra l’executiu de Joan Mora i ha alertat que CiU i PP pacten sempre que poden. Abans de la intervenció de Baron, Manuel Patricio i Carlos Soriano han llegit uns poemes d’Antonio Machado.