Mataró Notícies

Joan Mora: "Caixa Laietana ha de reinventar-se i recuperar l'ètica inicial"

Joan Mora: "Caixa Laietana ha de reinventar-se i recuperar l'ètica inicial"

Eli Solsona

L’alcalde, Joan Mora, emplaça Caixa Laietana a "reinventar-se” i a “recuperar l’ètica inicial” que va ser present en la creació de l’entitat d’estalvis i que es va plasmar en l'obra social de la Fundació Caixa Laietana. Mora, durant el discurs de cloenda de la Nit amb futur, va recordar el compromís de la ciutat de vetllar perquè no es perdi el patrimoni que la Fundació té a Mataró (equipaments com la biblioteca de la plaça de l’Ajuntament, diversos casals de gent gran, la piscina de Cerdanyola o el mateix premi Iluro).

El passat mes de juny, tots els grups municipals van aprovar una proposta de resolució que reclamava la continuïtat de l’obra social de Caixa Laietana. Les voluntats de l’acord a què van arribar totes les forces de l’ajuntament passaven per iniciar les negociacions amb la Fundació perquè es mantinguin els serveis i equipaments, assegurant la presència de les entitats de la ciutat i del consistori en el patronat.

 

Fundació especial

Durant el lliurament del Premi Iluro, a finals d'octubre, el president de l'entitat, Josep Ibern, explicava que Caixa Laietana es convertirà en els propers mesos en una fundació especial amb l’objectiu de garantir la pervivència dels actius de l’entitat d’estalvis i de la seva Fundació. Una transformació que es produirà en base al projecte de llei aprovat aquest estiu pel govern de la Generalitat sota el qual les caixes que han rebut fons públics passen a ser fundacions privades de caràcter especial per poder preservar l’obra social, que fins al moment s’havia vist amenaçada. L’òrgan de govern d'aquesta fundació especial l’integraran 20 membres, que actuaran com a mecenes per a aportar recursos, entitats públiques o privades amb tradició de govern a la caixa, entitats que promoguin entitats similars a les de l’obra social i persones de prestigi reconegut.

D'altra banda, precisament aquest cap de setmana culmina la integració de Caixa Laietana dins de Bankia amb la fusió dels sistemes informàtics. Amb aquesta unificació, els números de compte canvien però els clients podran seguir operant de la mateixa manera.