Mataró Notícies

El periodista Josep Maria Torrent és l'aposta del govern per dirigir l'IMAC

El periodista Josep Maria Torrent és l'aposta del govern per dirigir l'IMAC

Eli Solsona

El govern municipal proposa el periodista Josep Maria Torrent com a nou director de l'Institut Municipal d'Acció Cultural, l’IMAC. Nascut a Mataró el 1958, Torrent té una llarga trajectòria professional en mitjans comarcals i nacionals. Actualment és redactor de Catalunya Ràdio i columnista del diari Avui, entre d’altres.

Torrent substituirà en el càrrec a Esther Merino, que va dirigir l'IMAC fins a finals del mandat passat. El president de l’IMAC, el regidor de cultura Quim Fernández, ha explicat a Mataró Ràdio que el govern aposta per un perfil com el de Torrent perquè “té un gran coneixement de la ciutat i de la cultura local i nacional, a més d’experiència en la direcció d’equips humans i en la gestió de pressupostos". Quim Fernández també ha explicat que una de les tasques que tindrà el nou director de l’IMAC serà la de “buscar espònsors i patrocinis que permetin impulsar projectes que ara, només amb l’aportació municipal, no poden tirar endavant”.

El president de l’IMAC ja ha notificat als grups municipals la voluntat que sigui Torrent qui dirigeixi l'IMAC, càrrec que haurà de ser aprovat al ple dijous que ve. El director de l’IMAC és l’últim càrrec de confiança que queda pendent de nomenar per completar l’executiu de Joan Mora.

Josep Maria Torrent és columnista del diari Avui i també publica articles d'opinió al portal elsingulardigital.cat. Ha estat director dels Serveis Informatius de TV3; redactor en cap de Política i Economia de l’Avui; cap de Política, Societat, coordinador d’informatius i director de l’informatiu Catalunya Matí, tot això a Catalunya Ràdio; i cap d’informatius de Cadena-13 Maresme. Ha col•laborat a RAC-1, COM Ràdio, El Punt, El Periódico i el Correo Catalán. També en l’àmbit audiovisual ha estat director general del Consorci Local i Comarcal de Comunicació i de l’empresa Comunicàlia.
 

Etiquetes: