Mataró Notícies

Mataró rep prop d'un milió d'euros del fons FEDER per rehabilitar el pati del Cafè Nou

Mataró rep prop d'un milió d'euros del fons FEDER per rehabilitar el pati del Cafè Nou

Sergi Ruiz

L’Ajuntament de Mataró rehabilitarà l’edifici del Cafè Nou. La reforma  serà possible gràcies a una subvenció de 941.000 euros del Fons Europeu per al Desenvolupament Econòmic Regional (FEDER), que se suma a la partida d'1,5 milions d’euros que hi destina el consistori. Les actuacions permetran que Mataró recuperi part del patrimoni de la Unió de Cooperadors, com ha detallat aquest dijous l’alcalde de Mataró, David Bote.

Les obres de rehabilitació es preveu que finalitzin el 2020. La primera planta de l’edifici del Cafè Nou es destinarà a usos culturals. Concretament, la sala principal es convertirà en un espai escènic polivalent on es podran realitzar activitats musicals, teatrals i de dansa. D’aquesta manera, Quim Fernàndez, regidor de Cultura de Mataró, creu que amb la rehabilitació del Cafè Nou es podrà revitalitzar i reforçar l’eix cultural del centre de la ciutat.

A la planta baixa del Cafè Nou, s’hi instal·larà un bar cafeteria i una botiga de marxandatge mataroní. A més, però, es preveu que s’instal·li un punt d’informació turística, que complementarà l’Oficina de Turisme. L'espai estarà equipat amb pantalles tàctils perquè els turistes organitzin la seva ruta per Mataró. Una iniciativa que vol convertir el pas dels visitants per la capital del Maresme amb una experiència global, motiu pel qual també hi haurà un punt gastronòmic i enòleg.

Per realitzar la reforma, s’enderrocarà la paret que dóna al pati posterior, es reforçarà tota l’estructura de l’edifici, que actualment està apuntalat, i es desmuntaran les gelosies que fan funció de bigues mestres.