Mataró Notícies

Mataró vol donar més visibilitat a les persones amb malalties mentals amb la primera Festa de l'Esport Inclusiu

Mataró vol donar més visibilitat a les persones amb malalties mentals amb la primera Festa de l'Esport Inclusiu

Sergi Ruiz

Aquest dissabte Mataró celebra la primera Festa de l’Esport Inclusiu. De 10 del matí a 2 del migdia, el Nou Parc Central acollirà aquest esdeveniment que té l’objectiu de donar visibilitat a les persones amb malalties mentals. Durant la jornada, els que s’acostin al Nou Parc Central podran jugar a futbol i bàsquet en format 3x3, a tenis taula, a bitlles catalanes i escacs. Aquesta primera Festa de l’Esport Inclusiu està organitzada pel Fòrum de la Salut Mental amb la col·laboració de l’Ajuntament e Mataró i diverses entitats de la ciutat i de la comarca com el Centre de Formació Prevenció, l’Arep, la colla Maimakansu o Maresme Continuum. Una festa que va sorgir arrel de la cinquena Marxa per la salut mental que va tenir lloc el novembre. Joan Salló, Fòrum Salut Mental, explica que el que es va recaptar d’aquella marxa es va voler reinvertir per poder organitzar una festa on la societat pogués adonar-se’n que les persones amb discapacitat mental poden fer una vida normal com qualsevol altre. Unes malalties que afecten a una quarta part de la població.

A més, amb aquesta festa també es vol incentivar la pràctica esportiva. Albert Gutiérrez, un dels organitzadors de l’esdeveniment, explica que amb l’esport tant les persones que pateixen malalties mentals com les que no poden millorar els seus hàbits de vida i adquirir valors com la superació per poder aplicar en el dia a dia.

La primera Festa de l’Esport Inclusiu tindrà lloc de 10 el matí a 2 del migdia i a més de practicar esport, hi haurà música i un sorteig amb premis com dinars, viatges en helicòpter per Barcelona o samarretes signades per Neymar, Albert Ramos o Carles Aleñà.