Mataró Notícies

Marcel Puebla i Albert Martínez completen amb èxit la Marxa a Roma contra el càncer

Marcel Puebla i Albert Martínez completen amb èxit la Marxa a Roma contra el càncer

Marc Rodriguez Sedano

Recórrer en bicicleta els 1.600 kilòmetres que separen Mataró de Roma per recaptar fons contra el càncer. Aquest és el repte que van aconseguir Marcel Puebla i Albert Martínez, membres Lliures Pedaladors, en menys de 15 dies. Els dos ciclistes van completar 110 kilòmetres diaris vorejant la costa mediterrània i fan un balanç molt positiu de l’experiència. Puebla explica que el viatge ha estat molt divertit i els ha permès aconseguir els diners necessaris per donar suport a Maresme Oncològic. A més, afegeix que tan ell com Martínez han gaudit de paisatges preciosos, com la Costa de Liguria, de grans àpats i bones estones.

La marxa a Roma va començar el 23 d’abril i estava previst que acabés el 15 de maig, però el cert és que els ciclistes van poder-la completar en menys de dues setmanes. Tot gràcies a una bona planificació i una preparació física adequada. Puebla detalla que cada dia sortien a les 8 del matí i pedalaven fins a les 7 de la tarda. No van tenir cap imprevist, més enllà d’unes condicions meteorològiques més adverses de les que esperaven, amb molta pluja i un fort vent, que van acabar superant sense problemes. La única nota negativa que destaquen els ciclistes tenen relació amb la seguretat. Puebla assegura que, en general, hi ha poc respecte a la carretera i que van patir pel físic en moments puntuals, sobretot a França. 

Maresme Oncològic reconeixerà l’esforç dels dos ciclistes en una gala solidària que celebraran aquest divendres, 26 de maig. Un gest que Puebla i Martínez agraeixen, i avancen que ja estan pensant en nous reptes de cara al futur, com intentar seguir tot el riu Ebre des de Reinosa, a Cantàbria fins al Delta.