Mataró Notícies

Xerrada de la PAH sobre com recuperar els diners de les clàusules sòl

Xerrada de la PAH sobre com recuperar els diners de les clàusules sòl

Elisabet Solsona

Xerrada organitzada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca aquest cap de setmana per aconsellar tots aquells qui s’han vist afectats pel cas de les clàusules sòl i que ara no saben com ho han de fer per recuperar els seus diners. Les clàusules terra fixaven un límit mínim d’interessos que els clients de les hipoteques havien de pagar. Així doncs, aquestes clàusules els han impedit beneficiar-se de la caiguda de l’euríbor, l’índex de referència de la majoria d’hipoteques. Ara, una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea les considera abusives i obliga els bancs espanyols a retornar íntegrament els diners cobrats per les clàusules sòl. La PAH, explica el seu coordinador Ricard Casanova, ha volgut donar eines perquè tots els afectats puguin recuperar aquests diners.

El Consell de Ministres del passat divendres 20 de gener va donar llum verda a un decret llei que permetrà que els afectats per les clàusules terra de les hipoteques recuperin el que han pagat de més sense necessitat de passar pels jutjats. En aquest sentit, l’advocat mataroní Miquel Ponce explica que primer cal anar directament a les entitats financeres i, si en tres mesos no hi ha acord, l’afectat haurà de reclamar judicialment els seus diners. 

D'altra banda, durant el proper mes de febrer, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, l’OMIC, té previst organitzar una sessió oberta a tota la ciutadana per informar sobre el procediment que cal seguir i per resoldre dubtes. 

Etiquetes: