Mataró Notícies

UDC espera que el límit de dèficit de Catalunya estigui més proper al 2% que al 0,7%

UDC espera que el límit de dèficit de Catalunya estigui més proper al 2% que al 0,7%

Eli Solsona

El democristià Roger Muntañola defensa que la Generalitat no podrà elaborar els pressupostos de 2013 fins que no sàpiga el límit de dèficit. Muntañola, que la setmana que ve prendrà possessió del seu escó al Parlament, apunta que cal esperar que Europa marqui a Espanya el nivell de dèficit i que, aleshores Espanya, el marcarà a Catalunya. Fer els números abans seria, segons apunta, “fer trampes al solitari”.

Al seu torn, el diputat de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre, explica que es funcionarà amb pressupostos prorrogats fins que no es marqui un nou sostre de dèficit. Tot i això, es mostra optimista i considera que Catalunya obtindrà un límit de dèficit més proper al 2% que no pas al 0,7% perquè confia que l’estat serà generós amb els territoris que han estat austers i han fet esforços, com és el cas de Catalunya.

UDC del Maresme ha celebrat la seva executiva aquest dijous a Mataró. Els democristians també han aprofitat per celebrar que Benet Maimí, Joan Morell i Roger Muntañola tornaran a ser diputats al Parlament a partir de la setmana que ve. D’aquesta manera, la comarca recupera els tres representants de CiU que van perdre el seu escó després de les eleccions i que ara l’han pogut recuperar perquè tres consellers han renunciat a la seva acta de diputat.