Mataró Notícies

L'oficina d'atenció als afectats per les preferents estarà oberta fins el 15 de juliol

L'oficina d'atenció als afectats per les preferents estarà oberta fins el 15 de juliol

Eli Solsona

Mataró mantindrà oberta l’oficina d’atenció als afectats per les preferents fins el 15 de juliol. L’ajuntament ha pres aquesta decisió després que Bankia hagi ampliat el termini perquè els preferentistes puguin presentar la seva sol•licitud per acollir-se a l’arbitratge. L’alcalde, Joan Mora, celebra la decisió de Bankia perquè d’aquesta manera els afectats de Caixa Laietana “tindran el mateix termini que els de Catalunya Caixa” i explica que l’ajuntament “seguirà fent costat als afectats fins que aconsegueixin recuperar els seus estalvis”.

L’oficina habilitada al Centre Cívic del Pla d’en Boet manté de moment el mateix personal i horaris, que s’anirà ajustant en funció de les necessitats que es detectin. De moment, aquesta oficina funciona amb 6 persones de la plantilla municipal llicenciades en Dret i que atenen els afectats, prèvia sol•licitud de cita, entre les 9 i les 15h dels dies laborables. Fins dijous passat aquesta oficina havia atès més de 1.500 afectats.

Bankia comunicava aquest dimarts l’ampliació del termini per acollir-se a l’arbitratge i també feia públic que fins ara, els clients han entregat 144.903 propostes d’arbitratge a les oficines de l’entitat en el marc d’aquest procés obert el passat mes d’abril. D’aquests, més de 90mil estan sent analitzades i la Junta Arbitral Nacional de Consum ha dictat 179 laudes, tots favorables als clients i per tant, se’ls retornen els seus estalvis.