Mataró Notícies

Les llums de Nadal s'encenen aquest vespre

Les llums de Nadal s'encenen aquest vespre

Eli Solsona

Només sis carrers del centre de la ciutat tindran enllumenat nadalenc. Després de setmanes d’estira i arronsa i que Mataró estigués a punt de quedar-se sense il•luminació per la reticència de molts comerciants a col•laborar-hi econòmicament, finalment la Unió de Botiguers ha arribat a un acord amb l’ajuntament, ha trobat dos patrocinadors (Bankia i Aigües de Mataró) i ha aconseguit engrescar els botiguers de sis carrers i l’eix comercial del centre tindrà enllumenat nadalenc. Jordi Vallcorba és el president de la Unió de Botiguers.

El cost total de la il•luminació nadalenca d’aquest any és aproximadament de 40.000 euros (20.000 euros menys que l’any passat). El 80% d’aquest cost el paguen els comerciants, amb una aportació d’uns 100 euros cadascun. Bankia i Aigües de Mataró faran una aportació total de 3.500 euros. L’aportació de l’ajuntament, que no s’ha detallat, està inclosa dins la subvenció anual que el consistori fa a la Unió de Botiguers. El president de l’IMPEM, Miquel Rey, explica que el comerç significa un 20% del PIB de la ciutat i que, precisament per això, per potenciar-ho, la innovació en l’enllumenat nadalenc ha de ser un requisit.

Els carrers que tindran enllumenat nadalenc (serà de leds, el mateix que l’any passat), són el carrer Sant Benet, Santa Teresa, Sant Josep, Barcelona, la Riera i la Rambla i la Plaça de Santa Anna. Aquests dies s’estan acabant d’instal•lar els punts de llum i, la il•luminació, es començarà a encendre a partir d’aquest dissabte.