Mataró Notícies

L'empresa Novacentrix, premiada a la fira LOPEC per un teclat imprès fet a Mataró

L'empresa Novacentrix, premiada a la fira LOPEC per un teclat imprès fet a Mataró

Marc Rodriguez Sedano

L’empresa Novacentrix i el centre tecnològic Eurecat han rebut el premi al millor disseny lliure i el premi del públic per un teclat imprès que s’ha desenvolupat a Mataró. Dos guardons que han rebut a la fira LOPEC, la principal fira d’electrònica impresa d’Europa, on s’han donat cita més de 2.500 participants de 47 països diferents. El nou teclat flexible en el què han treballat ha estat imprès sobre plàstic flexible i permet controlar cubs de llums led i efectes. Un nou concepte que obre noves possibilitats a la tecnologia i, concretament a l’electrònica impresa. Cristina Caselles és promotora tecnològica d’Eurecat.

La tecnologia d’Eurecat serveix per imprimir o estampar circuits flexibles en qualsevol superfície, fins i tot en un foli. Una revolució que permet ampliar el ventall de productes amb electrònica i fer-ho un 30% més barat del cost que té l’electrònica convencional. Segons Cristina Caselles, l’electrònica impresa permet que la tecnologia sigui més transversal. Amb ella, es pot imprimir roba amb sensors que sigui útils per als esportistes o, fins i tot, eliminar els comandaments a distància.

Tota aquesta tecnologia es desenvolupa a Mataró i des de l’empresa Novacentrix asseguren que estan orgullosos del premi, sobretot de l’atorgat pel públic. Afirmen que tenen ganes de seguir posant Mataró al mapa de la tecnologia i seguir avançant en aquesta direcció.