Mataró Notícies

La nova seu de l'ATC a Mataró obrirà el mes de setembre a l'avinguda Jaume Recoder

La nova seu de l'ATC a Mataró obrirà el mes de setembre a l'avinguda Jaume Recoder

Sergi Ruiz

L’oficina de Mataró de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) obrirà les portes l’1 de setembre. La nova seu comarcal de l’ATC al Maresme comptarà amb 21 treballadors i estarà ubicada a l’avinguda Jaume Recoder nº77, un local de 459,95 metres quadrats. Així li ho ha comunicat el secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, a l’alcalde de Mataró, David Bote, durant una reunió que han mantingut aquesta tarda. Aquesta oficina serà un dels quinze nous punts d’atenció al contribuent que l’Agència obrirà aquest any. D’aquesta manera, a partir del mes de setembre des de Mataró concentrarà la recaptació executiva dels contribuents amb deutes pendents amb l’Administració (com sancions de trànsit o deutes amb els ajuntament), la gestió directa dels impostos cedits que actualment liquiden els registradors de la propietat de Mataró, Arenys de Mar i Pineda de Mar i la gestió dels deu impostos propis de la Generalitat.

L’alcalde de Mataró valora positivament l’establiment d’una de les seus de l’ATC a la ciutat. Bote ha assegurat que d’aquesta manera es millora el servei als ciutadans de la comarca i es reforça el paper de Mataró com a capital de comarca amb vocació de servei de la resta de poblacions del Maresme.

Salvadó també ha destacat que el procés de selecció de personal tindrà en compte l’experiència de les vint-i-quatre persones que ara hores s’encarreguen de liquidar impostos a través dels registres de la propietat de Mataró, Arenys de Mar i Pineda de Mar. Un procés que començarà a el mes d’abril.

L’obertura de les quinze noves seus de l’Agència Tributària de Catalunya respon a la voluntat del Govern de la Generalitat de desenvolupar totes les funcions tributàries de les quals en té competència i passa per la recaptació executiva i liquidació d’impostos, augmentar el personal, augmentar el nombre d’oficines i millorar el sistema informàtic per gestionar impostos (el mes de juliol es posarà en marxa el sistema Espriu, que substituirà el Gaudí).