Mataró Notícies

Insten als treballadors de Mataró Bus a provar la validesa de l'assemblea

Insten als treballadors de Mataró Bus a provar la validesa de l'assemblea

Betty Doñate

La Generalitat ha demanat als treballadors de Mataró Bus que acreditin amb documentació que a l’assemblea organitzada el passat 26 de juny es van assolir les majories necessàries per revocar el comitè d’empresa. Segons el Departament de Treball, a l’expedient electoral no queda clar si a l’assemblea van votar tots els treballadors ni si van organitzar-se dues votacions diferents per fer fora el comitè i convocar noves eleccions, tal i com marca la llei.  

El secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de Comissions Obreres al Maresme, Jordi Tomàs, assegura que els treballadors no podran acreditar la documentació que sol·licita Treball, perquè es va fer una única votació. La primera votació, que hauria servit per revocar un dels cinc delegats que té aquest comitè, l’haurien d’haver fet els tècnics i administratius i la segona, la que hauria permès que s’anul·lés el càrrec dels quatre restants, els conductors. La Generalitat també ha observat que faltarien per votar treballadors suplents.

Els treballadors de Mataró Bus tenen ara uns dies per tornar a presentar a la Generalitat el resultat de l’assemblea amb les modificacions que se’ls demana. La majoria de la plantilla vol renovar el comitè d’empresa perquè considera que no els representa: diuen que no pateixen ni l’estrès ni les pressions de la direcció que han denunciat tant Comissions Obreres com la UGT.