Mataró Notícies

En marxa el projecte ‘Creant Oportunitats’ per a persones amb diversitat funcional

En marxa el projecte ‘Creant Oportunitats’ per a persones amb diversitat funcional

Marc Rodriguez Sedano

El Servei d’Ocupació ha engegat el programa ‘Creant Oportunitats’ per donar eines, recursos i orientació a persones amb diversitat funcional.  L’objectiu de l’àrea de promoció econòmica és aconseguir que aquestes persones entrin de nou al circuit laboral o puguin fer pràctiques a empreses. Des del SOM, Bibiana Pérez assegura que una altra part important del programa consisteix a sensibilitzar a les empreses. D’una banda, per a què coneguin els beneficis que comporta contractar a persones amb diversitat funcional i, de l’altra, per trencar tabús i estigmes.

Els usuaris que es beneficiaran del programa ‘Creant Oportunitats’ ja formen part d’entitats que vetllen pels seus interessos, com la Fundació Maresme, Silecom, el Centre de Formació i Prevenció o l’Oficina Tècnica Laboral del Maresme. Unes entitats que han demanat impulsar aquest nou programa d’inserció laboral per a persones amb discapacitat física, intel·lectual i problemes de salut mental, però que estan perfectament capacitades per desenvolupar qualsevol feina.

Des del Servei d’Ocupació asseguren que les empreses han de conèixer tots els beneficis que comporta contractar persones amb diversitat funcional. Perquè, segons explica Pérez, potser tenen un ritme més lent de treball, però són igualment eficaces. Totes les empreses que vulguin formar part del programa, poden contractar a un o diversos treballadors o, sinó, oferir-los un programa de pràctiques.