Mataró Notícies

Els CAPs de Rocafonda, Gatassa, Molins i Centre rebran una inversió extra

Els CAPs de Rocafonda, Gatassa, Molins i Centre rebran una inversió extra

Anna Gual

El Centres d'Atenció Primària de Rocafonda, Ronda Gatassa, Cirera Molins i Mataró Centre, entre els 155 de tot Catalunya que rebran una injecció de diners addicional per part del Departament de Salut de la Generalitat. Aquest 4 centres mataronins es troben inclosos en el nou model d'assignació impulsat pel Departament, que té en compte una sèrie d'indicadors socioeconòmics alhora de distribuir els recursos, amb la voluntat de combatre les desigualtats en salut de la població. El regidor de Salut, Joan Vinzo celebra la iniciativa,  una reivindicació que des de l'Ajuntament ja portaven fent des del juliol de 2015. Recorda però, que les retallades ja van comportar en el seu moment una reducció dels recursos important en l'àmbit de l'atenció primària i que per tant cal seguir reivindicant que s'hi destinin més diners.

En total seran 189.000 euros que addicionals pel CAP de Ronda Gatassa, 104.000 pel de Rocafonda, 63.000 per Cirera Molins i 33.000 pel de Mataró Centre.  Ara tenen pendent una reunió amb el CatSalut per conèixer com aquesta inversió es farà efectiva i quines millores implicarà en cada centre. El que si s'espera és que aquesta injecció de diners pugui servir per reduir el temps d'espera dels pacients a l'hora de ser atesos en consulta.

Aquest nou model s'aplicarà de forma progressiva als 155 centres escollits. En global, significarà una inversió addicional de 65 milions d'euros, que es farà efectiva en un període de 5 anys. De forma immediata la inversió inicial serà de 12,5 milions d'euros.

Per altra banda, dir que en matèria d'atenció primària la Generalitat també ha previst la construcció d'un CAP d'urgències a Mataró. Per ara falta saber on es construirà, el que si que se sap és que hauria d'estar enllestit l'any 2018.