Mataró Notícies

El TSJC ratifica la sentència a favor de les treballadores de les Escoles Bressol

El TSJC ratifica la sentència a favor de les treballadores de les Escoles Bressol

Eli Solsona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs presentat per l’Institut Municipal d’Educació contra la sentència que obligava el consistori a reconèixer la setmana blanca del curs passat com a període de vacances escolars.

El conveni col•lectiu dels treballadors de les escoles bressols determina l’inici i el final del curs però deixa a decisió de l’administració municipal organitzar les festes i vacances compreses en aquest període. El curs passat, per a la setmana blanca, el comitè d’empresa es va acollir a la interpretació “literal” del text del conveni que detalla que s’aplicaran els mateixos dies sense classe que els centres de primària, dictats per la Generalitat. Per això el jutge va reconèixer el dret dels docents de les escoles bressol municipals a fer vacances durant la setmana blanca, ja que la conselleria d’educació va establir aquesta setmana no lectiva per als centres d’infantil i primària. L’IME va interposar un recurs perquè el fet que els professors de les escoles bressol tinguessin la setmana blanca de festa representava que treballarien 5 hores menys de les que els hi pertocava.

Les nou escoles bressol municipals van oferir un servei extraordinari mantenint l’horari habitual dels centres durant quatre dels cinc dies d ela setmana blanca i, els nens, van estar a càrrec dels monitors que habitualment realitzen el servei ordinari de menjador. A aquelles famílies que no va fer ús del servei extraordinari se’ls va tornar l’import corresponent als cinc dies d’escola i als que sí que van portar-hi els seus fills, se’ls va tornar l’import corresponent a un dia, el 28 de febrer, en què no va haver-hi servei.

La setmana blanca va tenir lloc del 28 de febrer al 4 de març del curs passat.