Mataró Notícies

El Cafè de Mar a vessar de públic per escoltar el professor Christian Felber

El Cafè de Mar a vessar de públic per escoltar el professor Christian Felber

Cristina Salad

Ple absolut a la sala d’actes del Cafè de Mar, ahir al vespre, per escoltar la ponència que va pronunciar el professor Christian Felber. Una conferència que servia per inaugurar la Setmana de l’Economia Social i Solidària que es celebra fins el dissabte 19 de novembre. Felber va exposar els supòsits de la Teoria del Bé Comú i com l’aplicació d’aquesta teoria pot canviar el model social i econòmic en el futur. En aquest sentit, Felber destaca, del model promogut per ell mateix, que cal implementar models que mesurin l’èxit de les empreses pels beneficis ètics i solidaris. Per això, diu aquest professor austríac, cal superar el capitalisme que només pensa en l’acumulació per revolucionar la democràcia.

En una entrevista prèvia que Christian Felber va donar a Mataró Ràdio i M1tv, el professor universitari va proclamar que més enllà de les qüestions de model econòmic, l’aplicació a la societat del Bé Comú, ajudaria a curar altres problemes de la societat actual. En aquest sentit, afirma que reduint les desigualtats es pot arribar a reduir altres aspectes preocupants de la societat com l'auge de la ultradreta o els grups xenòfobs.

D’altra banda, i aprofitant el debat que fa actualmente la ciutat sobre quin ha de ser el seu model de futur, dins del projecte Mataró 2022, Christian Felber recomana implicar els ciutadans per dissenyar les societats del futur. Per què, afirma, només amb la iniciativa empresarial no es pot canviar tot.

A més de la conferència que ha servit per inaugurar la Setmana de l’Economia Social i Solidària, també s’ha presentat la càtedra d’Economia Social. Ha estat el seu director Eloi Serrano l’encarregat de fer-ho.

Per cert que divendres, durant l’emissió del programa SORTIM de 20h a 21h podran escoltar completa l’entrevista amb Christian Felber.
 

Etiquetes: