Mataró Notícies

Un projecte sobre l'emprenedoria cooperativista de Mariona Zamora guanya la Beca Joan Peiró

Un projecte sobre l'emprenedoria cooperativista de Mariona Zamora guanya la Beca Joan Peiró

Anònim

L’antropòloga social i cultural Mariona Zamora ha estat guardonada amb la Beca Joan Peiró pel treball que ha titulat: “Emprenedoria cooperativista, desenvolupament local i governança democràtica a la comarca del Maresme”. Un projecte que, segons explica el jurat, pot aportar una nova visió del paper de la dona en el procés cooperatiu. La beca està dotada amb 3.000 euros i Zamora tindrà ara tot un any per elaborar la recerca i el treball corresponent a la quarta edició d’aquesta beca.

El treball de Mariona Zamora optava a la beca juntament amb tres treball més. Segons explica el jurat, tots quatre han estat d’una qualitat altíssima, fet que ha dificultat la tria del guanyador i ha posat en valor la Beca Joan Peiró. Dolors Guillén, regidora de promoció econòmica i innovació de l’Ajuntament de Mataró ha parlat de l’objectiu de la beca Peiró, entre els que destaca la recuperació històrica del moviment cooperatiu.

La Beca Joan Peiró va néixer l'any 2006 a iniciativa de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró. Una beca que porta el nom del sindicalista i polític, Joan Peiró: mataroní d’adopció que va morir afusellat per les autoritats franquistes el 1942.