Mataró Notícies

Txarango cedeix els drets de "Ulls de coral" a la Fundació El Maresme

Txarango cedeix els drets de "Ulls de coral" a la Fundació El Maresme

Sergi Ruiz

“Ulls de coral” és una de les cançons incloses a “El cor de La Terra”, el darrer disc de Txarango. Però a més a més, és la cançó que el grup de rumba-fusió regala a la Fundació El Maresme. Després de conèixer-se l’any 2014 amb les Dissantes, la Fundació i Txarango han mantingut una relació d’amistat. És per aquest motiu que el conjunt liderat per Alguer Miquel ha decidit cedir a la Fundació la meitat dels drets d’autor de “Ulls de coral”. De fet, cada una de les catorze cançons del disc està vinculada a una entitat social. Explica Alguer Miquel que meitat dels beneficis que obtinguin del nou disc els dividiran en catorze parts iguals per a cada una d’aquestes entitats.

Una iniciativa que des de la Fundació El Maresme aplaudeixen. Javi Avila, responsable projecte Santi, explica que la relació entre Txarango i la Fundació és molt propera des de la segona edició de les Dissantes i que senten admiració mútua pels projectes que realitzen.

A més de cedir els drets de les cançons, el grup ha volgut donar a conèixer cada una d’aquestes entitats entre els seus seguidors. La publicació de cada tema a través de les xarxes socials l’han acompanyada d’un breu text difonent la tasca que realitza l’entitat a la que regalen la cançó.

“El cor de La Terra”, el tercer disc de Txarango, es va començar a gestar en un viatge que el grup va fer a l’Àfrica i va veure la llum el 20 de març.