Mataró Notícies

Tractat de Blanques enfronta l'origen d'una immigrant contra el seu futur a occident

Tractat de Blanques enfronta l'origen d'una immigrant contra el seu futur a occident

Marc Rodriguez Sedano

L’obra ‘Tractat de Blanques’ és un monòleg que explica la vida i pensaments d’una immigrant africana que intenta encaixar a occident a canvi de renunciar al seu origen. Una obra d’Enric Nolla que interpreta Carme Pla i dirigeix Marc Molina. La protagonista té un món interior molt convuls i, a través dels seus pensaments, haurà d’enfrontar-se al seu passat per intentar sobreviure. Molina explica que ‘Tractat de Blanques’ és el primer monòleg que dirigeix i ha estat un repte poder aconseguir que el públic connecti amb el personatge.

El monòleg enganxa a l’espectador perquè, segons Molina, tothom es veu reflectit en els conflictes de la protagonista. El director creu que qualsevol persona que intenta formar part de la societat ha d’adaptar-s’hi, així que l’obra vol ser també una reflexió en forma de crítica social. A més, serveix per veure quina actitud té occident envers als immigrants. 

Tractat de Blanques va ser premi Serra d’Or l’any  2002 i es podrà veure al Centre de Creacions Escèniques Can Gassol els propers 5 i 6 de maig a les 9 del vespre i el dia 7 a les 7 de la tarda.