Mataró Notícies

'Psicosi de les 4.48' arriba al Foment Mataroní

'Psicosi de les 4.48' arriba al Foment Mataroní

Cristina Salad

La versió de ‘Psicosi de les 4.48’ creada per Moisès Maicas continua cultivant èxits als escenaris més de dos anys després de la seva estrena. Aquest dissabte 18 de març, el Foment Mataroní ofereix una nova oportunitat de veure el monòleg que interpreta Anna Alarcon. El muntatge dirigit per Maicas es basa en un text de la dramaturga britànica Sarah Kane escrit en un moment molt difícil per l’autora, immersa en una profunda depressió. De fet, ‘Psicosi de les 4.48’ explora la part més oculta de la ment humana i podria considerar-se gairebé com un testament vital i l’anunci d’un suïcidi ja decidit per l’autora en el moment mateix en el que va escriure el text.

Un dels punts més difícils de muntar aquest text va ser, segons Moisès Maicas, no confondre realitat amb ficció i no caure en l’error de barrejar l’obra d’aquesta jove dramaturga amb la seva biografia més personal. Anna Alarcón es posa a la pell del personatge protagonista de ‘Psicosi 4.48’. Un repte important per a l’actriu que es submergeix absolutament en el seu personatge. Un repte que no deixa indiferent. Especialment perquè la creació escènica d’aquesta peça no és senzilla.

‘Psicosi de les 4.48’ es va estrenar el maig de 2015 en el marc del cicle Fet a Mataró. El passat 2016 la peça va rebre el premi BBVA de teatre.