Mataró Notícies

Mataró vol reconèixer els seus creadors i agents culturals

Mataró vol reconèixer els seus creadors i agents culturals

Cristina Salad

Reconèixer la feina que fan creadors i agents culturals de la ciutat i fer-los coneguts entre els mataronins. Amb aquests dos objectius la Direcció de Cultura de l’Ajuntament convoca la primera edició dels premis “Cultura Mataró” que s’entregaran en el marc del que han anomenat “Nit de la Cultura”, una festa que es celebrarà a la Nau Gaudí el 29 de setembre. La voluntat és que aquests guardons es converteixin en el més alt reconeixement que doni Mataró als que treballen per la cultura. Fins el 2 de juny es poden presentar candidatures de persones, col·lectius o empreses mataronins o amb vinculació a la ciutat que hagin destacat durant el passat  2016 i siguin mereixedors d’un reconeixement per la seva contribució a la cultura. Quim Fernández, regidor de Cultura, ha destacat durant la presentació d’aquesta primera edició que molts d’aquests creadors reben el reconeixement des d’altres àmbits però passen desapercebuts a casa.

Els premis no s’estructuren en les categories que tradicionalment podríem trobar (escultura, pintura, arts plàstiques...) si no que neixen amb caràcter interdisciplinar i engloben les diferents disciplines de l’art: escèniques, música, literatura, plàstiques... Així, i fugint d’aquestes categories tradicionals s’estructuren en: innovació i emprenedoria, projecció de la ciutat, compromís i cohesió social, recerca i difusió, trajectòria i personalitat mataronina i premi del jurat. Un jurat format per persones de reconegut prestigi en els diferents àmbits de la cultura escolliran entre les candidatures presentades qui són els mereixedors d’aquests guardons Cultura Mataró.

Els reconeixements estan oberts a tot tipus de disciplines i qualsevol persona o col·lectiu pot presentar les seves candidatures a les oficines de la Direcció de Cultura o bé a culturamataro@ajmataro.cat. A més dels mateixos mataronins, el consell de Cultura també presentarà els seus propis candidats i el veredicte del jurat es coneixerà en el transcurs d’aquesta “Nit de la Cultura”,  el 29 de setembre.