Mataró Notícies

Mataró inaugura diumenge el passatge dedicat a Mariona Galindo

Mataró inaugura diumenge el passatge dedicat a Mariona Galindo

Eli Solsona

Mataró inaugura aquest diumenge el passatge Mariona Galindo i Lora. És el vial que connecta el carrer Herrera amb els jardins de l’Escorxador, al costat del local dels Capgrossos. D’aquesta manera, la ciutat vol retre homenatge a la jove castellera dels Capgrossos que va morir el 2006 després de caure d’un castell durant la Diada de Les Santes. Jordi Fornells, president de la Colla castellera, celebra que la ciutat recordi la Mariona amb aquest vial.

Fornells apunta que, pràcticament set anys després de la mort de la Mariona, no han superat la seva pèrdua, sino que l’han assumida. Afegeix que el suport que la família de la jove castellera ha donat a la colla en tot moment ha estat clau per poder tirar endavant, i també que tenen present la Mariona en totes les seves actuacions.

La inauguració del passatge Mariona Galindo s’emmarcarà dins la festa del local dels Capgrossos. Es faran pilars, hi assistiran els gegants de l’Havana i la geganta Anna de Santa Anna. També hi ha prevista una actuació castellera amb els castellers de Caldes.

Mariona Galindo va perdre la vida el 2006 arran de les ferides que es va fer en caure d’un 4 de 9 durant la diada de les Santes.