Mataró Notícies

Mataró gaudeix de la Diada de Sant Jordi

Mataró gaudeix de la Diada de Sant Jordi

Marc Rodriguez Sedano

Els carrers de Mataró s'han engalanat de roses i llibres per celebrar la Diada de Sant Jordi i reivindicar la cultura catalana. La ciutat s'ha llevat plena de parades on les roses i els llibres han estat els protagonistes. Una festa a la què no ha faltat públic, perquè els carrers més cèntrics han anat plens de gom a gom durant tot el dia. Hi ha destacat la Fira del Llibre de Sant Jordi, que des de divendres s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna per a que totes les llibreries de la ciutat poguessin oferir les últimes novetats literàries.

El president del gremi de llibreters de Mataró, Joan Balaguer, ha explicat, fent uns primers càlculs, que aquest any les vendes han estat similars a les de l'any anterior i que entre els títols preferits del públic hi ha el de la mataronina Care Santos amb la seva última novel·la 'Media Vida', així com les novetats d'altres autors com Albert Espinosa o Pere Cabré. En quant a roses, el color vermell ha continuat destacant a la majoria de parades i la varietat Freedom ha estat la més venuda aquest diumenge, tot i que bona part de floristeries han tingut també roses amb pètals de diferents colors. 

Una Diada de Sant Jordi que ha deixat també propostes culturals com el 41è llibre gegant de contes, que enguany ha recollit fins a 200 relats, que artistes i dibuixants s'han encarregat de plasmar a boli, aquarel·les o ceres per a aconseguir posar imatge al conte i que quedin tots enquadernats en el llibre gegant del 2017. La Diada Castellera va ser un altre dels plats forts de la jornada, on els Caprogrossos de Mataró han aconseguit descarregar el 5 de 7, el 4 de 7 i el 3 de 8.

La tarda va continuar amb la Trobada de  tots els gegants, gegantes i nans de la ciutat i va acabar amb la tradicional Fogonada mataronina en què el Drac va ser el protagonista per explicar la llegenda de Sant Jordi. La Coixinera va posar el punt i final a la Diada amb un concert a la plaça de l'Ajuntament.