Mataró Notícies

Mónica Dixon guanya el 7è Premi de Pintura Torres García

Obra guanyadora de la Biennal de Pintura Torres-Garcia

Mónica Dixon guanya el 7è Premi de Pintura Torres García

MataróNotícies.cat

L’artista nord-americana (resident a Oviedo) Mònica Dixon és la guanyadora de la setena edició de la biennal de pintura Joaquín Torres-Garcia per l’obra “Two Scapes”. L’obra amb la Dixon que s’ha emportat els nou mil euros amb què està dotat el premi és un treball molt geomètric que juga amb el blanc i el negre, basat en el concepte del buit de l’espai, tal com va explicar la mateixa artista al final de l’acte. Així, per Mònica Dixon l’espai no té forma i és el cos qui l’activa. Una obra que vol fer reflexionar l’espectador amb una estructura minimalista i fugint de referències figuratives. Tot plegat per crear sensacions a l’espectador del quadre.

Al premi Torres Garcia ciutat de Mataró d’enguany s’han presentat 346 quadres de pintors catalans, de la geografia espanyola i internacionals. De fet, aquesta edició ha comptat amb 51 artistes estrangers de 25 països diferents. Un èxit de participació que des de l’associació Sant Lluc asseguren que es deu a una millor difusió i al fet que pugui participar qualsevol persona major de 18 anys amb residència a l’estat espanyol.

També l’alcalde David Bote s’ha pronunciat en el mateix sentit, afirmant que la Biennal Torres Garcia dóna prestigia a Mataró que es converteix en referència artística a tot l’estat.

A més, les 40 millors obres es poden veure exposades, a partir d’avui, a l’ateneu de la Fundació Iluro. Més enllà de la guanyadora el jurat també ha premiat amb 4 guardons honorífics els artistes: Jo Milne (Edimburg –Escòcia- 1966, resident a Barcelona) per l’obra “Conjugant amb cordes, III”; Gonzalo Sicre Maqueda (Cadis 1967, resident a Cartagena) per l’obra “Playa de Levante”; José Ángel Sintes (Maó 1978, resident a Alaior –Menorca-); i Manu vb Tintoré (Ucle –Bèlgica- 1970, resident a Sales de Llierca, Girona).