Mataró Notícies

L'horror de la guerra i l'alegria d'uns JJOO conviuen en el nou llibre de Lluis-Antón Baulenas

L'horror de la guerra i l'alegria d'uns JJOO conviuen en el nou llibre de Lluis-Antón Baulenas

MataróNotícies.cat

L’escriptor Lluis-Antón Baulenas presenta aquesta tarda a la llibreria Buc de Llibres la novel·la “Amics per Sempre”,  la seva última obra. Una història que explica la vida d’un enginyer tècnic, Ferrán Simó, que queda atrapat l’any 1991 a Iugoslàvia en ple guerra dels Balcans. Quan aconsegueix escapar i tornar a Barcelona l’any 1992 es troba en mig de l’eufòria dels Jocs Olímpics. Baulenas explica que el relat se centra en la paradoxa que viu el protagonista que pateix per adaptar-se a una societat que viu en mig d’una felicitat absoluta, mentre ell encara es troba marcat psicològicament per l’horror que ha viscut durant el primer any de la Guerra dels Balcans. 

Baulenas explica que és casualitat que “Amics per Sempre” es publiqui el mateix any que es celebren els 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona. Tot i que la novel·la la va començar a escriure fa quatre anys i la va acabar l’estiu passat, la història d’en Ferrán Simó es va començar a gestar el mateix any 92.

La presentació de la novel·la “Amics per sempre” tindrà lloc a 2/4 de 8 de la tarda a la llibreria Buc de Llibres i anirà a càrrec de Núria Montès, professora de català de l’Institut Damià Campeny de Mataró.