Mataró Notícies

La nòria, de nou protagonista de la Fira d'Atraccions i la Fireta de Primavera

La nòria, de nou protagonista de la Fira d'Atraccions i la Fireta de Primavera

Marta Gómez Castellà

La Fira d'Atraccions i la Fireta de Primavera tornen al Parc Central. Amb un total de 62 atraccions i 75 casetes de fira i tómboles, la de Mataró és una de les cinc fires més grans de tot Catalunya, amb una superfície de 9.000 metres quadrats. Per segon any consecutiu, la fira tornarà a comptar amb la Nòria Monumental, una emblemàtica atracció amb una alçada de gairebé 53 metres. Tant és l'atractiu de la Nòria que els firaires han decidit aquest any apostar també per una altra atracció amb encant i és per això que han inclòs una nova proposta que pretén cridar l'atenció del públic adult: un nou vaixell pirata.

Mataró tindrà la Fira d'Atraccions des d'aquest divendres, dia 2 de juny fins al dilluns dia 12. Durant tots aquests dies en paral·lel funcionarà la Fireta de Primavera que aplega a 36 parades d'expositors amb oferta d'artesania i articles de regal però també la zona de bars i actuacions musicals a l'interior de l'antic Parc Central. En aquest espai, nou bars i restaurants oferiran menjar i beure, però també hi haurà actuacions diverses com la de l'Escola de Música del Liceu de Mataró, les Havaneres amb la Barca de Mitjans o The Ohio Big Band.

Una de les activitats complementàries a la Fira és la del Mercat Local de les cooperatives escolars, que torna aquest any amb un format ampliat i amb més presència que l'anterior. A través d'aquesta iniciativa de la Diputació de Barcelona es podran conèixer les 13 cooperatives escolars que participen del Projecte CUEME (Cultura Emprenedora a l'Escola).

Com en els últims cinc anys durant els dies de la Fira d'Atraccions es manté l'organització d'un dia amb promocions especials. Serà el dimecres 7 de juny quan les atraccions estaran al 50 per cent. Mateix dia en què, de dos quarts d'onze fins a dos quarts d'una del matí se celebrarà una jornada especial adreçada a nens i joves amb discapacitats físiques, sensorials i psíquiques de les escoles d'educació especial de la ciutat. Així s'adaptarà la velocitat i el temps de les atraccions amb l'objectiu de fer una fira amb un caire més social.