Mataró Notícies

La Hermandad Nuestra Señora de la Soledad celebra els seus 30 anys amb la seva tradicional processó

La Hermandad Nuestra Señora de la Soledad celebra els seus 30 anys amb la seva tradicional processó

Sergi Ruiz

Aquest diumenge arrenquen les processons de Setmana Santa a Mataró amb la processó de la coronació de la Verge de la Soledad a càrrec de la Hermandad de Nuestra Señora de la Soledad. Una germandat que aquest 2017 compleix 30 anys. Tres dècades en què aquesta germandat, formada únicament per dones, ha passat èpoques de bonança  i èpoques no tant bones tant per la crisi econòmica com pel fet de no poder tenir un relleu generacional perquè les integrants de la germandat tenien altres responsabilitats com a mares treballadores. Ara mateix, però, Pilar Sánchez, presidenta de la Hermandad de Nuestra Señora de la Soledad, afirma que poc a poc es van recuperant tant a nivell de participació com a nivell econòmic.

Per poder sortir en processó, la Hermandad de Nuestra Señora de la Soledad es prepara durant dos mesos. Uns assajos durs i a hores intempestives pels quals, segons Sánchez, es necessita molta fe, però que les acaba unint com si fossin una família.

La Hermandad de Nuestra Señora de la Soledad va néixer l’any 1987, quan també es va fer la primera processó amb la imatge de Santa Teresa de Jesús. La processó de la coronació de la Verge de la Soledad d’aquest 2017 sortirà diumenge a les 5 de la tarda del passatge Miró.