Mataró Notícies

La Corona d’espines i els claus de la creu són els protagonistes del cartell de la Setmana Santa

La Corona d’espines i els claus de la creu són els protagonistes del cartell de la Setmana Santa

Cristina Salad

Una imatge creada per la dissenyadora Mònica Torralba ha volgut simplificar una tradició tant important com la de la Setmana Santa amb dos elements que són dos símbols d’aquest període. Dos elements que juguen amb el pla més essencial de la Setmana Santa, però que alhorra són molt visuals. El cartell manté l’estil característic de Mònica Torralba i s’allunya, en canvi, del que havia estat una tradició fins ara a la Setmana Santa de Mataró: anar rotant les imatges de les confraries i germandats de la ciutat. El cartell es va presentar diumenge al migdia a l’ermita de Sant Simó.

En pocs dies, el cartell omplirà carrers i cartelleres anunciant que els Dies de processons, Via Crucis i actes sacres són més a prop. En total un programa amb gairebé una cinquantena d’actes que les confraries, germandats i Armats han preparat per aquesta edició. Actes que són l’expressió de diferents realitats: des de les més tradicionals catalanes fins a les que van arribar amb la immigració andalusa i extremenya durant els anys 60. Una Setmana Santa, en tot cas, que ha sabut aglutinar diferents models fins a confluir en un únic programa. Tant és així que en els darrers anys s’ha convertit en un element més de promoció de ciutat i són molts els visitants que venen a viure les processons a Mataró. Així ho expliquen Víctor López, secretari en funcions de la Setmana Santa mataronina i Quim Fernández, regidor de cultura.

El cartell es va presentar diumenge a l’Ermita de Sant Simó, en un acte al que van assistir representants de les diferents confraries i germandats de la ciutat.

El proper cap de setmana es presentarà, també, el calendari d’actes de la temporada dels Armats.