Mataró Notícies

La comèdia italiana "L'Hostalera" arriba aquest dissabte al Monumental

La comèdia italiana "L'Hostalera" arriba aquest dissabte al Monumental

Cristina Salad

La temporada estable del Teatre Monumental porta dissabte, a Mataró, a “l’Hostalera”. Una comèdia italiana escrita per Carlo Goldoni de la que Pau Carrió n’ha fet una versió. L’amor, el sexe, les passions o la llibertat són temes protagonistes d’un espectacle teatral que es desenvolupa durant els anys seixanta a Itàlia. Una guerra de sexes que protagonitzen David Verdaguer i Laura Aubert. Carlo Goldoni, autor del text, va dotar els seus personatges d’un caràcter molt visceral, de personalitats molt fortes que es troben ancorades en un temps i un moment en el que era molt difícil, especialment per les dones, tenir la llibertat que volien. A tot s’enfronta la protagonista Mirandolina a qui interpreta Laura Aubert.

Aires italians, tovalles de quadres, pasta i els ritmes dels anys 60’ són el complement d’aquesta història. Uns complements que emmarquen la relació de dues bèsties ‘tocades per la passió, l’amor i el joc de la seducció’. Tot plegat en una clàssica comèdia italiana que va arribar en un període temps molt proper a la comedia del’arte. Els personatges són, portats a l’extrem, un estereotip del que la societat d’aquell moment imposava en aquell moment. Malgrat tot, explica Laura Aubert que el que passa a l’escenari es converteix sempre en una festa.

Pep Ambròs, Mireia Illamola, Jordi Oriol, Alba Pujol i Marc Rodríguez completen el repartiment de “l’Hostalera”. Arriba dissabte 8 d’abril al Teatre Monumental. La cita és a les 20.30h.