Mataró Notícies

La Casa de la Música presenta programació per 2017

La Casa de la Música presenta programació per 2017

Marta Gómez Castellà

La Casa de la Música Popular de Mataró ha presentat la nova programació per aquest 2017 que se centre sobretot en nous projectes per buscar nous públics. Així, la Casa de la Música, que és un projecte compartit amb la Direcció de Cultura de l'Ajuntament, l'Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat (ICEC) i Visualsonora, segueix apostant, però ara amb més força, en la formació musical, la creació, l'exhibició en concerts però també en la participació ciutadana i la dinamització més arrelades a la ciutat.

Entitats i associacions de veïns que aquest any també obriran les seves portes per estrenar els concerts-vermut un diumenge al mes repartits per tota la ciutat. Una altra de les novetats és el projecte Plató, una col·laboració entre el grau d'Audiovisuals del Tecnocampus, per enregistrament de concerts. Dues iniciatives que se sumen a les ja existents com les jornades Sóc Autor, el Disconcert, el Musiquetes, l'organització dels actes del dia de la música o el suport tècnic a iniciatives com Big Band Jazz Maresme, Tribukada, GospelSons, Luta Sem Pausa, entre d'altres. A nivell formatiu en destaca l'aposta pel programa 'Rock'in', que pretén acostar la possibilitat de fer un grup musical als joves estudiants. Una proposta que ja està funcionant a l'Hospitalet.

A més a més de l'àmbit formatiu des de la Casa de la Música s'incideix en l'aposta per donar suport als grups locals. És per això que la intenció és crear algun directori per tenir-los aglutinats en un mateix espai i hi ha un programa de beques previstes per a nous creadors. La programació estable tampoc s'atura i en les properes setmanes ja compta amb noms com Manel, D'Callaos, Gossos o El Petit de Ca l'Eril. Pel que fa al Músiques Tranquil·les l'associació n'ha volgut emprendre una nova redefinició.

La programació puntual al Teatre Monumental també seguirà aquest 2017. Ho farà amb grups internacionals, començant per Joey DeFrancesco. La Casa de la Música de Mataró va ser la primera que es va formar a Catalunya i ara és una de les cinc que conformen la Xarxa de Cases de la Música del país. Totes elles treballen en xarxa per permetre l'intercanvi d'activitats, experiències i projectes.