Mataró Notícies

“Escrit en l’aire” de Moisès Maicas, Cesc Gelabert i Valère Novarina, guardonat amb dos dels Premis de la Crítica

“Escrit en l’aire” de Moisès Maicas, Cesc Gelabert i Valère Novarina, guardonat amb dos dels Premis de la Crítica

Anònim

L’espectacle “Escrit en l’aire” de Moisès Maicas, Cesc Gelabert i Valère Novarina, guardonat amb dos dels premis de la dinovena edició dels Premis de la Crítica, entregats ahir al vespre. En l’apartat de Dansa, que aquest any ha incorporat noves categories, ha estat reconegut amb el premi ‘Solo’ per la coreografia creada i interpretada per Cesc Gelabert. A l’espectacle també li han reconegut la música que acompanya el muntatge. Una composició obra de Borja Ramos. D’aquesta manera, el mataroní Moisès Maicas continua col·leccionant premis professionals pels espectacles que crea. Aquest amb un segell més mataroní encara, ja que es va treballar i estrenar a la ciutat en el marc del cicle Fet a Mataró, i es va poder veure al Teatre Monumental.

L’espectacle va néixer a partir de textos del dramaturg francès Valère Novarina. La unió del món místic de Gelabert, que dansa sempre ple de paraules, amb l’univers filosòfic de Novarina desemboca en una mena de procés alquímic en què el ballarí dansa la paraula i l’escriptor escriu el moviment. El torrent de paraules de Novarina i alguns dels conceptes que estructuren la seva obra, produeixen la combustió necessària que genera la dansa de Gelabert. Textos com ‘La Carta als actors’, ‘Lumière du corps’, o ‘Per a Louis de Funès’ són la base a partir de la qual es va gestar “Escrit en l’aire”. El director mataroní Moisès Maicas va propiciar la trobada entre ballarí i autor.  

Els jurats dels Premis de la Crítica estan composats per professionals que, de manera regular i destacada, han exercit la prescripció escènica durant com a mínim els cinc anys previs a cada edició, en mitjans escrits, audiovisuals i/o digitals. La present edició dels Premis de la Crítica suposa la consolidació d’uns guardons instituïts amb la voluntat de reconèixer l’excel·lència dels professionals i produccions catalanes de les arts escèniques que durant l’any natural anterior hagin estat especialment valorats per la crítica.