Mataró Notícies

En Pellofa torna a ser l'eix del Carnestoltes i vol acostar-se als més petits

En Pellofa torna a ser l'eix del Carnestoltes i vol acostar-se als més petits

Eli Solsona

En Pellofa, rei dels Poca-soltes, tornarà a ser l’eix a partir del qual pivotaran els principals actes de Carnestoltes. Aquest any, però, en Pellofa vol que els més petits també el reconeguin com el seu rei Carnestoltes i, per això, a més a més del tradicional pregó irreverent de Divendres des de l’Ajuntament i de presidir la rua de dissabte, el rei dels Poca-Soltes també oferirà un pregó diumenge al matí. Un pregó que estarà adreçat als més petits i que tindrà lloc a la plaça de Santa Anna, en el marc del Ball infantil, amb el grup d’animació infantil Pep López i Sopars de Duro amb l’espectacle “Can Seixanta”, apunta el director artístic de Carnestoltes, Pere Vàzquez.

Dissabte serà el dia gran de Carnestoltes. Al matí hi haurà el Ball de Gitanes a la Plaça de Santa Anna a càrrec de l’Associació cultural i d’esbarjo Mestres del Gai Saber, que enguany ballaran acompanyats dels balls de gitanes d’altres poblacions del Maresme i el Vallès. I a la tarda la gran Rua de Carnestoltes, que manté l’itinerari de l’any passat: la Rua s’acabarà al Parc Central amb el lliurament de premis. Hi haurà 2 premis diferents: premi a la millor comparsa i premi a la comparsa més satírica (cada premi és de 500 €). El jurat, integrat per persones representants de les arts escèniques de la ciutat. El regidor de cultura, Joaquim Fernández, apunta que el pressupost total ha estat de 25.000 euros, un 4% menys que l’any passat. Tot i la difícil situació econòmica, s’ha volgut mantenir.

El cartell de Carnestoltes d’enguany és de Núria Palau, que ha volgut unir tots els elements de la festa en aquest treball. Al cartell s’hi pot veure una figura amb cos de Momeroteta d’on neixen els diferents elements del Carnestoltes Mataroní. Vol ser una invitació a la ciutadania a participar activament dels actes previstos.

El dimecres 22 de febrer, Dimecres de Cendra, se celebraran els actes d’enterrament d’en Pellofa i l’aparició de la Vella Quaresma. Al matí a la plaça Gran hi haurà tastet de sardines, i a la tarda a l’Ajuntament s’instal•larà la Capella Ardent. Al vespre la Comitiva funerària acompanyarà les despulles d’en Pellofa XXXIV fins a la plaça de la Muralla, on la Vella Quaresma farà la seva aparició per ser al final entronitzada a la plaça de la Peixateria, on cada diumenge de Quaresma li serà tallada una de les seves potes al ja tradicional acte de Serra la Vella.