Mataró Notícies

Els patges dels Reis d'Orient arriben amb vaixell de vela el dia de Cap d'Any

Els patges dels Reis d'Orient arriben amb vaixell de vela el dia de Cap d'Any

Eli Solsona

Els Missatgers Reials arriben amb vaixell al Port de Mataró. Durant molts anys ho van fer en helicòpter, l’any passat en cavall, i aquest any els patges han tornat a canviar el seu mitjà de transport i per primera vegada arribaran per mar a la capital del Maresme. La cita és aquest 1 de gener, a dos quarts d’una del migdia. Els missatgers de Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran amb el Sant Ramon, un dels vaixells de vela llatina construït el 1904, dels més antics i grans dels que naveguen pel Mediterrani. Els emissaris dels Reis seran rebuts per l’alcalde, Joan Mora, i pel president de l’IMAC, Joaquim Fernández.

Un cop en terra ferma, els missatgers reials començaran a recollir cartes. Els més petits els hi podran donar la carta al Port de Mataró i, si no, tindran noves oportunitats els dies 2, 3 i 4 de gener de 5 a 8 del vespre a l’ajuntament i als centres cívics de Rocafonda, Cerdanyola i Molins.

D’altra banda, el 5 a la tarda la cavalcada dels Reis sortirà a dos quarts de sis de la tarda de la Plaça Puerto Rico i recorrerà els carrers de la ciutat fins arribar a l’ajuntament. La comitiva està formada per unes 700 persones que formen part de les comparses de les onze entitats de la ciutat participants i de les 15 carrosses que cada any formen la comitiva oficial dels tres Reis, a més dels serveis de seguretat. Al llarg del recorregut, està previst repartir 1.700 kg de caramels sense gluten.
Quan arribin a l’ajuntament, Ses Majestats seran rebuts per l’alcalde i el regidor de cultura. Després, els Reis i l’alcalde es dirigiran als nens i nenes des del balcó de La Riera, on també s’instal•larà una pantalla per poder seguir els parlaments. Com en els últims anys, en la retransmissió de la pantalla hi haurà un intèrpret que traduirà els discursos dels Reis al llenguatge de signes en català per a sordmuds.

Etiquetes: