Mataró Notícies

Els Capgrossos volen representar el món casteller a Washington

Els Capgrossos volen representar el món casteller a Washington

Clara Sanchez

Els Capgrossos es postulen per ser la colla escollida per la Generalitat, l’Smithsonian Folklife Festival i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya per actuar a la 50a edició del certamen de Washington, en què Catalunya serà el país convidat. Aquest mes de maig s’ha de consensuar el criteri per escollir quina serà la colla que viatjarà a la capital nord-americana l’estiu de l’any que ve. Aquesta cita que té lloc cada any, enguany se celebra entre finals de juny i principis de juliol. Està previst que l'any que ve el festival doni especial protagonisme als castells. El secretari de comunicació dels Capgrossos, Albert Rubí, explica que pels Capgrossos seria molt interessant tant a nivell intern de la colla com per la repercussió internacional que implica.

Els Capgrossos ja tenen clar quin serà el seu argument per que se’ls tingui en compte a l’hora de fer l’elecció de la colla que viatjarà l’Smithsonian Folklife Festival. Els blaus recorden que fa 3 anys la Generalitat els havia convidat a un viatge a Itàlia, que finalment no es va celebrar. Com a contrapartida, en aquell moment, el compromís va ser tenir-los en compte de cara a futures cites de les mateixes característiques. Un moment que pels Capgrossos ha arribat.

Els blaus però no són l’única colla que fins al moment ha mostrat la seva voluntat de representar els castells a nivell internacional, la Jove de Valls, la Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca també volen ser al Festival. Fins i tot, hi ha la possibilitat d’enviar-hi una delegació formada per diverses colles.