Mataró Notícies

Els Capgrossos, a la recerca de joves castellers amb un nou megataller de canalla

Els Capgrossos, a la recerca de joves castellers amb un nou megataller de canalla

Cristina Salad

Els Capgrossos celebren aquest dissabte a la tarda un megataller de canalla. Una activitat que la colla castellera celebra cada any amb un doble objectiu: fer pedagogia sobre el fet i el món casteller i trobar nous integrants de la colla entre els més petits. Explica Albert Rubí, secretari de comunicació de la colla castellera mataronina que any rere any aquest taller va guanyant en importància entre la colla perquè els permet explicar al públic què són els castells, com es construeixen, la tècnica, el vocabulari del món casteller... D’altra banda, l’activitat també permet renovar la pedrera de la colla, ja que els nens i nenes que pugen als pisos superiors creixen d’una temporada a l’altra ja no poden ocupar la mateixa posició.

El megataller de canalla començarà a les 17h amb un concert d’animació infantil, a les 18.30h començarà el taller i tancaran amb una actuació castellera, a partir de les 19.30h.

D’altra banda, diumenge els Capgrossos tornen a tenir actuació. Aquesta vegada, ho faran a la Gala Lupresti, una vetllada benèfica els beneficis de la qual es destinen a projectes de la fundació Vicenç Ferrer. Albert Rubí apunta que la colla busca implicar-se en temes solidaris cada any i aquesta és una bona oportunitat.

La Gala Lupresti es celebrarà diumenge a la tarda a l’auditori d’Illa Fantasia, a Premià de Dalt.