Mataró Notícies

Els Capgrossos celebren el seu 21è aniversari descarregant el primer castell de 9 de la temporada

Els Capgrossos celebren el seu 21è aniversari descarregant el primer castell de 9 de la temporada

Marta Gómez Castellà

Els Capgrossos de Mataró han celebrat el seu 21è aniversari aquest diumenge a la Plaça de Santa Maria. Acompanyats dels Castellers de Sants i els Marrecs de Salt, la colla castellera local es plantejava la primera actuació important de la temporada a Mataró, com en d'altres anys, amb l'objectiu de descarregar els primers castells de nou de la temporada. Una objectiu que van complir descarregant el 3 de 9 amb folre en segona ronda. Un indicador de l'estat de salut de la colla de cara a afrontar el tram fort d'actuacions fins a Les Santes. Escoltem Cugat Comas, cap de colla dels Capgrossos de Mataró, afirma que si han aconseguit fer un castell de 9 per l’aniversari de la colla és que es troben on creien que podrien ser a aquestes alçades de temporada.

Els Capgrossos van poder assolir la fita descarregant el 3 de 9 amb folre en segona ronda, que van acompanyar del 4 de 8 i la torre de 8 amb folre en primera i tercera ronda. Els de blaumarí van tancar l'actuació amb dos pilars de 5 i 10 pilars de 4. Un pas més pels de blaumarí que, tot i que encara no pensen en seguir consolidant la Gamma Extra d'aquesta temporada, volen seguir treballant perquè l'evolució sigui a l'alça. La clau, diuen, recau en fer molts castells de nou.

Tant els Borinots (els Castellers de Sant) com els Marrecs van centrar la seva actuació a Mataró en consolidar i treballar estructures. És per això que totes dues colles van optar pel  3 de 8, la torre de 8 amb folre, el 4 de 8 i el vano de 5 per tancar l'actuació.