Mataró Notícies

Els arxius reivindiquen el seu paper com a garants de la democràcia

Els arxius reivindiquen el seu paper com a garants de la democràcia

Clara Sanchez

Avui dia 9 de juny se celebra el dia internacional dels arxius. Un dia que té la voluntat de reivindicar la preservació dels arxius a llarg termini i facilitar l’accés als mateixos. El director de l’Arxiu Comarcal del Maresme, Alexis Serrano, ha destacat la importància dels arxius per la democràcia i la rendició de comptes. A més ha assenyalat que els arxius fan una funció molt destacada més enllà dels àmbits de la història i la cultura. Serrano afirma que en un dia com el d’avui és important donar a conèixer a la societat la feina que es fa des dels arxius.

En motiu de la celebració del Dia Internacional dels Arxius, els arxius catalans obren les seves portes. L’Arxiu Comarcal de Maresme però, obre habitualment les seves portes i per tant, per commemorar aquest dia ha organitzat una xerrada sobre Puig i Cadafalch, una exposició sobre la figura de l’arquitecte i la inauguració d’una pàgina web sobre les novetats dels documents elaborats des de l’arxiu.

Els reptes de l’Arxiu Comarcal del Maresme passen per ampliar la possibilitat de descarregar els documents i permetre la cerca dins dels propis documents.