Mataró Notícies

El Museu de Mataró rep el Premi Musa per l'exposició 'Vil·la Romana de Torre Llauder'

El Museu de Mataró rep el Premi Musa per l'exposició 'Vil·la Romana de Torre Llauder'

Eli Solsona

El Museu de Mataró rep el Premi Musa d’exposicions temporals sobre el món antic per l’exposició “Vil•la romana de Torre Llauder. De re rustica Iluronensium”. El Premi Musa el lliura la revista Auriga, l’única publicació en català dedicada a la divulgació de la tradició clàssica a Catalunya.

El premi va ser concedit ex-aequo amb el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona per l’exposició “Paradisus. Jardins i plantes medicinals de Tárraco a Orleans. Carles Marfà, director del Museu de Mataró, en nom de la Direcció de Cultura va recollir el Premi Musa 2012. Va agrair al jurat el guardó i va dedicar-lo al descobridor de Torre Llauder, l’arqueòleg i historiador mataroní Marià Ribas i Bertran i al seu equip de col•laboradors, i també a totes les persones i institucions que des de fa 50 anys, han treballat i treballen per la conservació i difusió de la vil•la romana.

És la primera vegada que Mataró rep aquest guardó. L’acte de lliurament de premis va ser presidit per Carles Duarte, president del CoNCA (Consell Nacional de la Cultura i les Arts), pel Dr. Carles Miralles, catedràtic de Filologia Grega de la Universitat de Barcelona i membre del consell Assessor de la Revista Auriga i per Montserrat Tudela, directora de la Revista Auriga i secretaria dels premis que concedeix la publicació.