Mataró Notícies

El Llibre Blanc de la Cultura, una eina per establir els eixos estratègics culturals de la ciutat

El Llibre Blanc de la Cultura, una eina per establir els eixos estratègics culturals de la ciutat

Oriol Debat

Presentat el Llibre Blanc de la Cultura, el projecte estratègic que defineix els nous reptes culturals de la ciutat. Una presentació que va tenir lloc ahir al vespre a la biblioteca Antoni Comas i va anar a càrrec del Regidor de Cultura a l'Ajuntament  de Mataró Joaquim Fernàndez. També hi van prendre part la presidenta de la Sala Cabanyes, Anna Gené, el dramaturg Marc Molina i Jordi Sellas, Director de l'Instiut català d'empreses culturals.

El Llibre Blanc de la Cultura posa especial atenció en el paper de la cultura en la cohesió social, la participació ciutadana i la captació de nous públics, la coordinació interna i amb els diferents agents culturals, i l’adequació i complementació de la xarxa d’equipaments culturals. El document planteja sis eixos estratègics i 50 accions prioritàries. Per portar-lo a terme s'ha comptat amb la participació de fins un centenar de persones i agents culturals de la ciutat.

L’origen de tot el procés va començar fa 4 anys quan el Ple municipal va manar l’elaboració del Llibre Blanc en compliment d’una proposta de resolució aprovada el febrer de 2013, aprovada per unanimitat i amb l'impuls del llavors regidor socialista Ivan Pera.