Mataró Notícies

El gremi de llibreters de Mataró espera mantenir les vendes: Care Santos, Espinosa o Cabré, entre els autors més demanats

El gremi de llibreters de Mataró espera mantenir les vendes: Care Santos, Espinosa o Cabré, entre els autors més demanats

Marc Rodriguez Sedano

El gremi de llibreters de Mataró espera que les vendes de llibres d’aquesta diada de Sant Jordi siguin similars a les de l’any anterior i, per tant, que es les xifres es mantinguin o pugin mínimament. El president del gremi de llibreters mataroní, Joan Balaguer, assegura que el públic segueix comprant llibres per Sant Jordi, tot i que, des del gremi, preferirien que les vendes es repartissin més durant tot l’any, enlloc de concentrar-se el 23 d’abril. Balaguer assegura que les vendes digitals s’han quedat un 10% del mercat, però la xifra no afecta el paper, ja que els lectors habituals segueixen apostant pels llibres. Entre les novetats d’aquest any, els títols que més esperen vendre són els d’autors mataronins, com la darrera novel·la de Care Santos o els llibres d’Albert Espinosa i Pere Cabré.

L’única pega amb la què s’han trobat els llibreters mataronins és que és possible que no tinguin tot l’stock que voldrien dels llibres més venuts en català. Això passa, perquè els editors regulen molt les tirades d’exemplars i afavoreixen més la seva distribució a grans superfícies que als petits comerciants. Una qüestió que, com explica Balaguer, els molesta i pot afectar directament als interessats en comprar les últimes novetats en llengua catalana.

Més enllà de les novetats literàries, Balaguer celebra el retorn de la poesia. I és que cada vegada s’estan venent més llibres de poemes, tant en català com en castellà. Una moda que, segons Balaguer, va començar a Madrid, ha arribat a Catalunya i s’està estenent per les principals capitals europees.

La Fira del Llibre de Mataró estarà instal·lada a la plaça Santa Anna des de divendres a al matí  fins a última hora de diumenge.