Mataró Notícies

El cicle "Sexe, desenvolupament i evolució" ajuda a conèixer la reproducció dels éssers vius

El cicle "Sexe, desenvolupament i evolució" ajuda a conèixer la reproducció dels éssers vius

Clara Sanchez

La direcció de cultura i la Delegació de la Serralada Litoral Central organitzen el cicle “Sexe, desenvolupament i evolució”. Un conjunt de 8 xerrades, un taller i una sortida que tenen com a objectiu aprofundir en el coneixement de la variabilitat reproductiva en els éssers vius, estretament relacionada amb el desenvolupament i l'evolució. De moment ja s’ha portat a terme el taller i també tres de les xerrades però en el que queda del mes de març es realitzaran les sessions que queden pendents. En aquestes conferències es resoldran preguntes com: quines estratègies fan servir els organismes per reproduir-se? Com escullen amb qui reproduir-se els animals? Com s’ho fan les plantes per produir llavors i no ser depredades? La tècnica de patrimoni natural, Marta Comerma, ha explicat que el coneixement de la biodiversitat és l’element clau per donar-li el valor que té i fer el que estigui a les nostres mans per preservar-lo.

Un cicle que la direcció de cultura juntament amb Delegació de la Serralada Litoral Central organitzen cada any per aquestes dates, sempre amb el mateix objectiu però amb temàtiques diferents. Aquest any, el programa ha coincidit amb la celebració del Dia Mundial de la Natura, proclamat per les Nacions Unides el dia 3 de març i és per això que s’ha decidit vincular les dues iniciatives.

Les inscripcions per participar a les activitats es poden fer a la Direcció de Cultura (Carrer de Sant Josep núm. 9) i són gratuïtes. En finalitzar el seminari es lliurarà un certificat d’assistència als inscrits que acreditin haver participat en un mínim de set conferències i el taller o la sortida de camp. Els participants també rebran gratuïtament un exemplar del número 28 de la revista de divulgació científica L’Atzavara (any 2018), el monogràfic entorn els temes tractats en el seminari.