Mataró Notícies

El blues de James Armstrong arriba al Clap

El blues de James Armstrong arriba al Clap

Marc Rodriguez Sedano

El músic James Armstrong visita aquest dissabte Mataró per oferir un concert que destil·larà blues i soul. Són els estils que defineixen a aquest guitarrista, cantant i compositor americà, nascut a Los Àngeles, Califòrnia, que visita la capital del Maresme amb el millor del seu repertori.

Durant els seus 40 anys de carrera, Armstrong ha gravat 5 discos d’estudi. L’últim, ‘Guitar Angel’, data de 2014, però això no vol dir que Armstrong hagi parat. De fet, Mataró serà l’última parada d’una gira de 12 concerts que ha fet aquests darrers dies per Espanya. L’americà ha celebrat recentment 60 anys sobre els escenaris i explica que vol convertir el Clap en una autèntica festa. Ho ha explicat el mateix Armstrong en declaracions a Mataró Ràdio.

La vida de James Armstrong ha estat marcada per la música. Fill d’un guitarrista de jazz i una cantant de blues, ha tocat arreu del planeta gràcies a la seva qualitat compositiva i a l’estil tant elegant com emocionant que el defineix. El seu primer treball, ‘sleeping with a stranger’, es va publicar el 1995 i va ser aclamat per la premsa mundial i la crítica com el millor debut de l’escena del blues d’aquell any. Per què va triar Armstrong el blues? Doncs molt fàcil. Perquè ell diu que el blues, fa feliç a la gent.

Armstrong es va convertir en l’esperança del blues i el soul fins que un intrús va intentar robar a casa seva el 1997. Al intentar defensar-se, Armstrong va patir ferides irreversibles i, de fet, la seva mà esquerra va quedar quasi inservible per culpa d’un dolor crònic. Res no va fer aturar Armstrong  que només un any més tard va editar el seu segon àlbum: Dark Night.

Aquest guitarrista californià ha treballat amb noms com Albert Collins, Coco Montoya, Keb Mo', ChakaKhan, Rickie Lee Jones, Mitch Mitchel, Shemekia Copeland o Tommy Castro. El concert serà demà a les deu de la nit al Clap.